Cum se face mierea?

Știați că este nevoie de aproximativ 60.000 de albine, care călătoresc împreună în jur de 88500 km și vizitează peste 2 milioane de flori, pentru a aduna suficient nectar pentru a produce 450gr. de miere. După ce a cules nectarul, albina îl depozitează în stomacul său suplimentar, unde se amestecă cu enzime, iar apoi îl transmite prin regurgitare in gura altei albine. Acest proces se repetă până când nectarul devine parțial digerat și este apoi depozitat într-un fagure de miere. Apoi, albinele ventilează nectarul lichid cu aripile lor, ajutând apa să se evapore și să creeze substanța groasă pe care o cunoașteți sub numele de „miere”.

Beneficii pentru sănătate

1. Calitatea antibacteriană și antiseptică
Mierea este antibacteriană și antiseptică. Mierea organică crudă conține peroxid de hidrogen care este eliberat atunci când intră în contact cu umiditatea. Acest peroxid de hidrogen este atât antibacterian, cât și fungicid.
Mierea a fost înlocuită de antibiotice, cum ar fi penicilina și medicamentele sintetice în anii 1940 și 1950.

2. Bogată în antioxidanți
Cu cât mierea este mai închisă la culoare, cu atât are mai mulți antioxidanți care elimină radicalii liberi. Mierea are un antioxidant unic numit pinocembrin, un antioxidant asociat cu îmbunătățirea funcționării creierului.

3. Echilibrează zahărul din sânge
Consumul de miere crudă nu permite creșterea zahărului din sânge. Ea permite o creștere mai sănătoasă și treptată a nivelului de zahăr din sânge.

4. Digestie
Mierea ajută la digestie. Aceasta conține enzime naturale care ajută procesul de digestie natural, ușor și simplu.

 

 

Iată alte 11 beneficii ale mierii:

1.Stimulator natural de energie.
Este timpul să renunți la băuturile energizante și să uiți de doza de cafea. Folosește miere în loc de zaharuri și îndulcitori în ceaiul tău, în bunătățile coapte sau întinde-o pe o pâine prăjită fierbinte. Zaharurile sale naturale previn chiar și oboseala în timpul exercițiilor fizice, așa că este bună și pentru îmbunătățirea performanțelor atletice. Glucoza din miere este absorbită rapid de organism, oferind un impuls energetic imediat, în timp ce fructoza oferă energie susținută, deoarece este absorbită mai lent. S-a constatat, de asemenea, că mierea menține nivelurile de zahăr din sânge destul de constante în comparație cu alte tipuri de zahăr.

2.Tratează tusea
Potrivit unui studiu din 2012 publicat în Journal Pediatrics doar două lingurițe de miere pot ajuta la vindecarea unei tuse persistente.
Datorită proprietăților sale antimicrobiene, mierea nu numai că calmează gâtul, dar ucide și anumite bacterii care provoacă infecția. Dacă nu doriți să consumați mierea direct, puteți adăuga miere în apă caldă.

3.Îmbunătățește somnul
Stai treaz toată noaptea uitându-te la tavan, dând din cap și răsucindu-te? Folosește celebrul remediu cu lapte și miere pentru a adormi rapid. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de miere într-un pahar de lapte fierbinte. Mierea eliberează serotonină (un neurotransmițător care îți îmbunătățește starea de spirit), iar „organismul transformă serotonina în melatonină un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului. De asemenea, puteți adăuga o linguriță (sau două) de miere la o ceașcă de ceai de mușețel, dacă preferați.

4.Tratează rănile și arsurile
Mierea este alcătuită în principal din glucoză și fructoză care absorb apa dacă sunt aplicate pe răni. Aceasta este un remediu natural de prim ajutor pentru răni, arsuri și tăieturi. Proprietățile antiseptice ale mierii inhibă dezvoltarea anumitor bacterii și ajută la menținerea rănilor externe fără infecții. Ajută la reducerea umflăturilor, a durerii și chiar a cicatricilor, deoarece funcționează și ca un antiinflamator.

5.Miere pentru imunitate
Proprietățile antioxidante și antibacteriene ale mierii ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv și la creșterea imunității. Este, de asemenea, o putere de antioxidanți, care sunt foarte eficienți pentru eliminarea radicalilor liberi din organism. Începeți-vă ziua adăugând o lingură de miere și suc de lămâie (de la o jumătate de lămâie) la o cană de apă caldă. Beți acest tonic de curățare înainte de micul dejun pentru a profita de beneficii.

6.Vindecă mahmureala
Este o senzație cunoscută capul greu, o sete năucitoare, valuri de greață, sensibilitate exagerată la lumină și la zgomot? Da, este temuta mahmureală! Nu te teme, mierea este aici pentru a te salva. Doar câteva linguri de miere vor contribui la accelerarea metabolismului organismului și vă vor ajuta să combateți acea mahmureală, deoarece fructoza ajută la accelerarea oxidării alcoolului de către ficat. 7.Previne bolile de inimă

8.Miere pentru pierderea în greutate
Se crede că a bea apă caldă cu miere și un strop de lămâie verde la prima oră a dimineții este un tratament anticelulitic eficient, deoarece ajută la creșterea metabolismului corpului. Dar, cu 64 de calorii pe lingură, cum te poate ajuta mierea să scapi de kilogramele în plus? Mierea ajută la controlul apetitului.
Dacă consumați miere înainte de culcare, organismul începe să ardă mai multe grăsimi în timpul acelor prime ore de somn. Poți chiar să faci un pas mai departe și să înlocuiești tot zahărul rafinat din dieta ta cu miere pentru a reechilibra semnalul cerebral care te îndeamnă să consumi mai multe dulciuri.

9.Miere pentru o piele fabuloasă
Mierea este un hidratant fantastic și face minuni în cazul pielii uscate. O poți folosi pentru a-ți înmuia genunchii și coatele, chiar și buzele crăpate. În timpul lunilor reci de iarnă, doar freacă-ți fața cu puțină miere și spală-te după 30 de minute. Puteți crea chiar și un scrub hidratant – tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțin zahăr și voila! Funcționează ca un exfoliant natural. Oferiți pielii dvs. beneficiul puternicelor proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și ultra-hidratante ale mierii.

10.Tratează mătreața
Mierea poate aduce o ușurare temporară a scalpului, vizând mătreața. Aplicarea mierii diluate cu 10% apă caldă pe zonele cu probleme și lăsarea ei timp de trei ore înainte de clătire, duce la ameliorarea mâncărimii și la lipsa descuamării în decurs de o săptămână. Leziunile cutanate se vindecă în două săptămâni.

11.Miere pentru părul mătăsos
Mierea acționează ca un agent natural de hidratare a părului și de curățare a scalpului, lăsându-vă un păr neted și mătăsos, fără a vă îndepărta uleiurile naturale. Adăugați o linguriță de miere la șamponul obișnuit sau amestecați-o cu ulei de măsline pentru un tratament de condiționare profundă timp de 20 de minute, înainte de a vă spăla părul cu șampon.