Mierea de salcam
Mierea de salcam
Dintre toate tipurile de miere, mierea de salcâm este cea mai bogată în fructoză, ceea ce o face greu de cristalizat. Una dintre proprietățile sale speciale este capacitatea de a calma tusea, datorită proprietăților sale antiseptice. Mierea de salcâm este un tonic excelent pentru bătrâni, copii, femei însărcinate și convalescenți care se recuperează după o boală sau o intervenție chirurgicală. De asemenea, are un efect benefic asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea oboselii. Mierea de salcâm este eficientă în tratamentul acidozei gastrice și al ulcerului gastric, ameliorând durerile de stomac.
Beneficiile mierii de salcâm
Mierea de salcâm este ușor de absorbit de organism, astfel că veți avea energie mai repede. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar. Mierea de salcâm conține peste 400 de substanțe, printre care vitaminele B1, B2, B6, B12.
Este iubită de copii, deoarece este dulce și nu are aroma puternică a altor tipuri de miere.
Mierea de salcâm are, de asemenea, cea mai mică aciditate dintre toate tipurile de miere, este inlocuitorul perfect al zahărului, deoarece este bogată în nutrienți și antioxidanți.
Nu alterează gustul și aroma băuturilor, mierea de salcâm este un îndulcitor natural foarte bun.
Mierea de salcâm este eficientă în ameliorarea și tratarea diferitelor boli, cum ar fi:
Tonic excelent pentru copii, femei însărcinate.
Calmează tusea datorită proprietăților sale antiseptice
Ajută la combaterea oboselii
Ajută la ameliorarea inflamației
Reduce acidul gastric
Ajută la tratarea ulcerului gastric