Miere de rapita
Mierea de rapita
Mierea de rapiță are o culoare galben pal, o aromă ușoară și este una dintre cele mai bogate în glucoză, astfel încât se cristalizează până la o consistență cristalină fină în 2-3 zile, motiv pentru care este numită miere cremă. Este recomandat persoanelor care suferă de acidoză gastrică, datorită acidității sale foarte scăzute. Alte efecte: tonic, antiseptic și antiinflamator, iar conținutul ridicat de fier îl recomandă împotriva anemiei.
Este de culoare galbenă în stare lichidă, dar devine alb ca urmare a procesului de cristalizare rapidă. Cristalele sale sunt mici și nu diminuează gustul mierii. Mierea de rapiță este unul dintre tipurile de miere mai puțin acidă și, prin urmare, poate fi savurată chiar și de persoanele care suferă de o supraîncărcare cu acid gastric.
Este mierea cea mai deosebită, plăcută și moale, cu un caracter feminin. Se cristalizează foarte repede, chiar și în câteva zile, și pentru că este alcalin, poate fi consumat de persoanele cu stomacul sensibil.
Beneficiile mierii de rapiță:
Mierea de rapiță nu numai că are proprietăți curative în sine, dar conține și proprietățile medicinale ale plantei din care albinele colectează mierea.
Este tipul de miere cel mai puțin acidă și este recomandată în caz de aciditate gastrică. Datorită conținutului ridicat de fier, este recomandat în caz de anemie.
Este benefic pentru ulcerele varicoase. Are efecte tonice, antiseptice și antiinflamatorii.