1. Mierea a fost populară încă din epoca medievală
Mierea era foarte apreciată în Germania secolului al XI-lea ca îndulcitor natural al vinului. De fapt, era atât de populară, încât mierea a devenit o formă acceptată de plată a țăranilor către stăpânii feudali! Se spunea că mierea complecta gustul vinului fin, oferindu-i exact atingerea potrivită de dulceață.
2. Mierea ajută albinele să treacă peste iarnă
Știați că albinele muncesc din greu pentru a colecta miere în timpul verii, astfel încât aceasta să le poată susține pe parcursul iernii aspre?
3. De obicei, albinele își petrec iernile ghemuindu-se împreună și ținându-și regina la căldură. În acest fel, ard o mulțime de calorii, care sunt apoi refăcute cu miere.Acesta este motivul pentru care un stup productiv are grijă să stocheze cel puțin de două ori mai multă miere decât cea de care ar avea nevoie pentru iarnă.
4. Calitatea este mai presus de cantitate. O albină produce doar aproximativ 1/12 dintr-o linguriță de miere pe parcursul vieții sale. Aceste albine ocupate bâzâie spre locuri necunoscute, muncind din greu. Lucrează neobosit pentru a colecta cât de multă miere le permite micul lor corp. Acest lucru înseamnă că ați avea nevoie de cel puțin o duzină de albine pentru a avea doar o lingură de miere.
5. Mierea era o afacere profitabilă înca din anii 1800. Barba de albine se face prin agățarea unei regine în colivie sub bărbie și lăsând restul să se strângă pe față. Este o experiență unică și intimidantă. Dar, oricât de descurajantă ar părea, cu siguranță va atrage priviri spre tine. De fapt, bărbile au devenit atât de populare, încât în Canada se organizează un concurs anual pentru a vedea cine poate veni cu cea mai lungă barbă.
6. Mierea nu are o dată de expirare
Se spune că toate lucrurile bune au un sfârșit. Evident că au mințit, pentru că mierea este o gustare care are o durată de valabilitate infinită. Păstrați-o depozitată într-un recipient ermetic și prelungiți-i viața la nesfârșit. Este de natură acidă și are un conținut foarte scăzut de umiditate.
Așa se explică de ce mierea nu se strică ușor. Tot ce trebuie să faceți este să vă procurați iubita miere comestibilă, să o turnați într-un borcan și să vă bucurați de ea după bunul plac, fără să vă faceți griji că se va strica.
Adauga un comentariu